Izvor:
03.10.2016 u 19:16
0

POZNAT IDENTITET UHAPŠENOG ČOVEKA NA GRANICI: Obaveštajac osumnjičen za pokušaj ubistva

Na graničnom prelazu Dobrakovo prilikom prelaska iz Crne Gore u Srbiju uhapšen je pukovnik Radovan Aleksić, bivši šef Kontraobaveštajne službe Vojske Jusgoslavije, zbog sumnje da je počinio pokušaj ubistva. Pukovnik Radovan Aleksić, bivši šef Kontraobaveštajne službe (KOS) Vojske Jusgoslavije, uhapšen je u nedelju na graničnom prelazu Dobrakovo na području Bijelog Polja, na izlasku iz Crne Gore u Srbiju.

Kako se saznaje, Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovića, bivšeg načelnika Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije Crne Gore, pre dva meseca u centru Podgorice.

Aleksić se prilikom hapšenja nalazio u rent-a-kar vozilu podgoričkih oznaka, a posle hapšenja odvezen je u Podgoricu. Nezvanično, poternicu za njim je raspisalo Više državno tužilašvo u Podgorici.

Aleksić je u javnost dospeo 1999. godine, kada je brutalno pretučen pred svojim stanom u Nikšiću. U to vreme bio je načelnik bezbednosti Podgoričkog korpusa VJ. U napadu je korišćeno i vatreno oružje. Napadači nikada nisu otkriveni.

Godine 2002. imenovan je za šefa Vojne obaveštajne službe u Podgorici. Posle referenduma u Crnoj Gori, 2006. godine, odbio je da pređe u redove Vojske Crne Gore i karijeru je nastavio u Podgorici.

Novosti.rs
Foto: Arhiva Happy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter