Izvor:
13.05.2019 u 14:32
0

LIDER SRPSKE LISTE MILAN RAKIĆ: „Pobeda nam je neophodna da bismo pokazali nesalomivu odlučnost srpskog naroda da brani jedinstvo!“

Kandidati za gradonačelnike četiri srpske opštine na sveveru Kosova i Metohije očekuju da odziv Srba na izborima u nedelju, 19. maja bude mnogo veći nego do sada, uprkos željama Prištine da ih srpski narod prespava.

Time bi, kažu, Srbi pokazali "nesalomivu" rešenost da ostanu na svojim ognjištima.

Povodom početka predizborne kampanje, kandidat i dosadašnji gradonačelink Severne Mitrovice Goran Rakić kaže za Tanjug da 19. maja nisu loklani izbori već novi redeferendum "za ili protiv opstanka Srba na KiM".

– Srpska lista i srpski narod deo su šireg nacionalnag pokreta i naša snaga je u kolektvu. Oni koji žele da nas oslabe i ugroze, bez ozbira na sve međusobne političke razlike, nastupaju kao kolektiv. Jedini nacicn da se odbranimo je da imamo jedinstvenu srpsku politiku, jer ono što branimo na KiM ne pripada samo nama već čitavom srpskom narodu– rekao je Rakić.

On je istakao da je od ključne važnosti da lokalni organi vlasti na severu budu u rukama srpskog naroda.

Rakić je pozvao građane na jedinstvo i da na izbore izađu u što većem broju, navodeći da se "neprijatelji srpskog naroda nadaju da će Srbi prespavati nedelju".

– Zato pozivam da ponovo pokažemo koliko smo jedinstveni i rešeni da ostanemo i opstanemo na KiM– kazao je Rakić, koji je i lider Srpske liste.

Kampanja u Zubinom Potoku, koja je kao i za gradonačenike ostale tri opštine na severu KiM počela u ponoć, biće "mekana", a cilj je da se do petka u ponoć, kada počinje izborna tišina, obiđu sva sela, sve mesne znajednice i domaćini, izjavio je za Tanjug predsednik u ostavci Stevan Vulović.

Kandidati Srpske liste za prvog čoveka Zubinog Potoka i Zvečana Srđan Vulović i Vučina Janković takođe su naveli da su izbori za narod vid referenduma na kome će masovnim izlaskom pokazati da su uz svoju državu Srbiju.

Vulović smatra da je bezbednost u opštini pod kontrolom, da nema problema, te da se aktivnosti odvijaju po planu – formirana je Opštinska izborna komsija, briačka mesta. Dodao je da planiraju skupove u MZ Zupče, Brnjak, Crepulja i Bube.

– Imamo i jedno albansko selo, sa njima smo u korektnim odnosima. Oni imaju dva kandidata za mesto gradonačelnika, dok sam ispred Srpske liste jedini kandidat ja– rekao je Vulović i podsetio da je ista situacija i u ostale tri opštine gde kandidate imaju Samoopredeljenje i DPK.

Dosadašnji predsednik opštine Stevan Vulović rekao je da očekuje da će njegov naslednik dobiti više glasova od njega.

– Cilj je da nastavimo borbu za opstanak i ostanak srpskog naroda– rekao je on.

I za kandidata za gradonačelnika Zvečana Vučinu Jankovića izbori su referedumsko pitanje i jedan od dokaza da će opštinama na severu upravljati Srbi i da nikada neće slušati direktive iz Prištine.

– Građani znaju da su izbori bukvalno jedinstvena situacija da pokazemo da smo složni i jedinstveni kao narod. Značaj izbora je veliki utoliko što dokazujemo da podrzavamo politiku koji vodi Beograd prema KiM– rekao je Janković i dodao da predizborna kampanja protiče bez problema.

Kandidat za predsednika opštine Leposavić Zoran Todić kaže da građani severa izlaskom na izbore šalju jasnu poruku Prištini i međunarodnoj zajednici šta žele.

– Pobeda nam je neophodna da bismo pokazali nesalomivu odlučnost srpskog naroda da brani jedinstvo, što smo dokazali bezbroj puta za ovih 20 godina, da smo spremni da branimo sve što nam pripada, boreći se za svoja prava i interese da ostanemo na svojim ognjištima– kazao je on.

Predizborna kampanja počela je u ponoć i trajaće do 17. maja, dva dana pred izbore koje je Prišina raspisala zbog povlačenja čelnika tih opština, ali i ostalih predstavnika Srpske liste iz institucija krajem novembra nakon uvođenja taksti od sto odsto na uvoz srpske robe.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter