NAJSAVREMENIJI LIFTOOVI U SRBIJI: Srbija i Belorusija na korak do realizacije velikog projekta!

U Srbiji bi uskoro mogla da počne proizvodnja najsavremenijih liftova, koji bi se plasirali ne samo na tržište država bivše Jugoslavije nego i zemlja Evropske unije.

Srbija i Belorusija su na korak od realizacije ovog velikog projekta posle veoma uspešnog političko-privrednog sastanka na kojem je srpsku delegaciju predvodio narodni poslanik Dragomir J. Karić, predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Belorusije i počasni konzul Belorusije u Beogradu.

On je u Minsku razgovarao sa Borisom Kovaljevskim, članom Stalnog komiteta Narodne skupštine Belorusije za spoljne poslove i nacionalnu bezbednost, koji je ujedno i generalni direktor fabrike liftova iz Mogiljova, i Genadijem Sviderskim, prvim zamenikom ministra industrije Belorusije.

Inače, inicijativa za ovu značajnu investiciju u našu zemlju potekla je od ambasadora Belorusije u Srbiji Valerija Briljova kada je nedavno u Beogradu ugostio Genadija Sviderskog i visoke zvanice iz Belorusije, a tom susretu je prisustvovao i Dragomir J. Karić.

I tada, a i prilikom poslednjeg sastanka u Minsku iskazan je jasan stav da prostora za intenzivniju privrednu i ekonomsku saradnju između dve prijateljske zemlje i te kako ima, te da bi taj segmet međudržavnih odnosa trebalo da što pre sustigne izuzetno uspešan politički odnos koji su razvili predsednici Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko.

Treba naglasiti da je u planu potpisivanje niza značajnih strateških sporazuma između Srbije i Belorusije prilikom najavljene posete beloruskog predsednika našoj zemlji.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Provodadžija  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Novajlije reality  
13:55  Vesti  
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
20:00  Upoznajte Novajlije  
21:00  Provodadžija  
22:00  Sudbine  
23:00  Novajlije reality