Izvor:
07.10.2016 u 20:41
0

ŽESTOKE OPTUŽBE PROTIV POVERENIKA: Šabić prekršio sopstveni zakon!

Pokret socijalista saopštio je danas da je poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, davajući na uvid građaninu Draganu Mariću ime tužioca u slučaju Savamala, i sam najgrublje prekršio Zakon o dostupnosti informacija.

– Objavljivanje imena postupajućeg tužioca u slučaju Savamale, sa sve fotografijom, najbrutalniji je pritisak ikada viđen i izvršen na nezavisne državne organe. Najgore od svega je, što je izvor, a verovatno i inspirator tog pritiska, niko drugi nego onaj kome je povereno da štiti informacije od javnog značaja – navedeno je iz PS, stoji u saopštenju.

Šabić na taj način uvodi novu pogubnu praksu u rad svoje institucije, smatraju u toj stranci i dodaju da svako ukazivanje na tu činjenicu, poverenik smatra pritiskom na sebe i svoju funkciju.

– Sutra će se pojaviti opet neki građanin Marić, koji će zatražiti šta god mu padne na pamet od Šabića, što će i dobiti, uz samo jedan uslov – da se takva informacija može upotrebiti protiv aktuelne vlasti u Srbiji i premijera Aleksandra Vučića – mišljenja su u PS.

Iz Pokreta dodaju da će "samo usput pomenuti, kako je tražilac informacije, osuđen na 25 meseci zatvora, jer je 2009.godine upao u predstavništvo Srbije sa dve bombe".

U saopštenju se navodi i da Šabić kaže da nije ni znao, a da ne bi trebalo da ga zanima ko je Dragan Marić.

– Čini se da i vrapci na grani znaju da je građanin Marić ''Tadićev bombaš iz 2009-e'', koji se sada uhvatio ''patke'', ali sa ništa manje opasnim i pretećim namerama. To, jedino još nije shvatio poverenik za informacije od javnog značaja, Rodoljub Šabić – stoji u saopštenju.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter