Izvor:
08.10.2016 u 21:11
0

ZBOG OTIMANJA TELEKOMA I TREPČE: Kraj srpskih evrointegracija?!

Srpska narodna partija zatražila je od Skupštine Srbije da poništi odluku privremenih organa Kosova o konfiskaciji rudarsko-metalurškog kombinata "Trepča" i da je proglasi nelegalnom, dok DS S traži prekid procesa evrointegracija i vraćanje pregovora sa Prištinom pod okrilje Saveta bezbednosti.

Srpska imovina na Kosovu i Metohiji je neotuđiva svojina države Srbije i njenih građana, a pokušaji kosovskih vlasti da privatizuju srpska preduzeća i da ih pretvore u javnu imovinu lažne države Kosovo predstavljaju direktno kršenje Ustava i međunarodnog prava, saopštila je SNP.

Briselski razgovori su mrtvi, tvrdi DS S, citirajući izjavu direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Ðurića da je pokušajem prištinskih vlasti da nasilno oduzmu Trepču "zabijen ekser u mrtvački kovčeg briselskih razgovora".

Demokreatska stranka Srbije stoga ocenjuje da EU sada svoj ucenjivački kapacitet "crpi iz politike Vlade Srbije da EU nema alternativu".

SNP, inače, u saopštenu podseća da je Srbija u poslednjih 60 godina uložila više od 17 milijardi dolara u putnu, energetsku i telekomunikacionu infrastrukturu na KiM, čime je, kako navode, ostvarila i u tom periodu potvrdila vlasništvo nad 80 odsto infrastrukturnih i privrednih kapaciteta u južnoj srpskoj pokrajini.

Tanjug
Foto: Twitter//jecazaric

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter