Izvor:
09.06.2019 u 11:16
0

POVODOM DVADESETOGODIŠNJICE OD POTPISIVANJA KUMANOVSKOG SPORAZUMA, MINISTAR VULIN: „Srbija neće prihvatiti nametanje krivice za zločine koji su počinjeni nad njom!“

Kumanovski sporazum, u kome nema kapitulacije, predaje oružja i ljudi, ali nema ni ostanka naših snaga i ustavnog poretka na Kosovu i Metohiji, prekinuo je rat ali nije doneo mir, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom 20 godina od potpisivanja Vojno-tehničkog sporazuma u Kumanovu.

Vulin je rekao da su vojska i narod upornim otporom izborili najviše što se moglo i da su bombardovanje i pokušaji kopnenog ulaska na planini Paštrik trajali do samog potpisivanja Vojno-tehničkog sporazuma.

Ministar je naveo da je nakon ulaska međunarodne zajednice na Kosovo i Metohiju, proterano 250.000 Srba, Goranaca, Bošnjaka, Roma, Aškalija i ubijeno više od 1.000 ljudi.

– "Šiptarski teroristi" su nastavili sa etničkim čišćenjem i zločinima za koje niko nije odgovarao, a rat koji Srbi nisu ničim izazvali i opravdali završio se priznanjem da međunarodno pravo nema više nikakvu vrednost i važnost– istakao je Vulin.

– Srbija je ponosna na svoj narod i one koji su je branili u tim vremenima, i neće da prihvati nametanje krivice za zločine koji su počinjeni nad njom, neka se stide drugi- zaključio je ministar Vulin.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter