Izvor:
09.06.2019 u 16:18
0

MIHAJLOVIĆ: Kompromis u vezi s KiM važan za mir i razvoj!

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je danasda se ne smeju zaboraviti prošlost i NATO agresija, ali da je za budućnost Srbije i regiona važno da se dođe do kompromisnog rešenja za kosovsko pitanje, koje jedino može da osigura mir, stabilnost i razvoj.

– Ova godišnjica treba da nas podseti na sve što se dešavalo tokom NATO agresije na Srbiju, na sve što je tome prethodilo, kao i na sve što se dešavalo od potpisivanja Kumanovskog sporazuma do danas u vezi sa Kosovom i Metohijom. Sve što smo prošli pokazuje koliko je da bi Srbija mogla da se razvija važno obezbediti mir i stabilnost, kao i to da oni mogu biti trajni samo ako su zasnovani na dogovoru i kompromisu – kazala je Mihajlovićeva povodom 20 godina od potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

Kako će se rešiti kosovsko pitanje važno je i za ceo region, jer ako želimo da ovaj deo Evrope uhvati priključak sa razvijenim zemljama, ne sme se učiniti više nijedan korak koji će nas ekonomski i politički vraćati unazad, kazala je Mihajlovićeva.

– Zato je važno da Priština ukine takse i da se vratimo dijalogu – poručila je Mihajlovićeva, anavodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz njenog kabineta.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter