Izvor:
10.06.2019 u 06:09
0

GORAN VESIĆ IZJAVIO: Predsednik Aleksandar Vučić se bori za pomirenje, ali ne nauštrb interesa Srba!

Srbija prvi put brani svoje interese i vodi srpsku politiku, a predsednik Aleksandar Vučić se bori za pomirenje, ali ne nauštrb interesa Srba, izjavio je sinoć zamenik gradonačelnika i član Predsedništva SNS Goran Vesić.

– Važno je što Vučić nudi pomirenje, suživot i da postignemo istorijski sporazum sa Albancima, ali ne nauštrb interesa Srba – rekao je Vesić.

Do pre nekoliko godina, kako je dodao, deo međunarodne zajednice je od nas samo očekivao da prihvatimo nezavisnost, a predsednik Vučić je uspeo da nametne da moraju da se poštuju i uvaže srpski interesi.

Kako ističe, Srbija prvi put brani svoje interese i vodi srpsku politiku.

– Nije lako i nije popularno rešavati kosovsko pitanje. Predsednik Vučić se uhvatio u koštac sa problemom jer zna da je najgore da ono ostane nerešeno – naveo je Vesić.

On je istakao da je za Srbiju važno da ima dobre odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama kao velikom silom.

– Ne slažemo se po pitanju Kosova i Metohije, ali to ne znači da ne treba da sarađujemo po drugim pitanjima i to ne znači da uticaj koji SAD imaju na KiM neće jednog dana upotrebiti da pomognu da se dođe do istorijskog dogovora i pomirenja koji pokušava Vučić da predloži međunarodnoj zajednici – rekao je Vesić.

Očigledno je da će u tome, bez obzira što to mora da bude dogovor Srba i Albanaca, morati da učestvuje i međunarodna zajednica, a važno je da SAD budu prijatelj Srbije, zaključio je Vesić.

Izvor:Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter