JOKSIMOVIĆ : Informisala članove delegacije Direktorata o Izveštaju EK! (FOTO)

 

 

 Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je da predstavnicima Direktorata EU za susedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) - sa šefom odseka za Srbiju Ketrin Vent na čelu, o Izveštaju EK i odnosima Srbije i EU tokom procesa pristupanja.

Joksimović je informisala članove delegacije Direktorata o Izveštaju EK. 

Naglasila je da je ove godine Izveštaj dobio veliku medijsku pažnju i da su svi relevantni učesnici u političkom životu - predsedik Republike, predsednik Vlade, resorni ministri, Parlament, Privredna komora, Nacionalni konvent diskutovali o sadržini Izveštaja, čime je pokazana naša spremnost da se na kontruktivan način i dogovorno prihvate preporuke, ali i iznesu naša viđenja i argumenti. 

Joksimović je izrazila očekivanje da će Direktorat ostati deo EK i u novom sazivu, sa istim kapacitetom, strukturom i uticajem. To će, prema njenim rečima, doprineti procesu proširenja i samim tim EI Srbije. 

Poseta Beogradu dobra je prilika, istakla je Jadranka Joksimović, da se poboljša međusobna saradnju na tehničkom nivou što će Srbiji omogućiti da se bolje pripremi za nastavak pregovaračkog procesa i članstvo. Rekla je i da će Ministarstvo za evropske integracije i Pregovarački tim i dalje posvećeno raditi kako bi se ostvarili pozitivni rezultati u procesu pristupanja.

Šef Odseka za Srbiju Ketrin Vent Vent istakla je da je veoma važno što je delegacija Direktorata došla u Srbiju jer je unapređenje ionako dobre saradnje jedan od glavnih ciljeva posete. Naglasila je da je potrebno da se više vremena provede u Srtbiji radi boljeg uvida u proces EI i sprovođenje reformi.

Vent je ukazala i na potrebu poboljšanja razmene informacija zbog unapređenja procesa EI.

 

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka