Izvor:
12.06.2019 u 16:49
0

JOKSIMOVIĆ : Informisala članove delegacije Direktorata o Izveštaju EK! (FOTO)

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je da predstavnicima Direktorata EU za susedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) – sa šefom odseka za Srbiju Ketrin Vent na čelu, o Izveštaju EK i odnosima Srbije i EU tokom procesa pristupanja.

Joksimović je informisala članove delegacije Direktorata o Izveštaju EK.

Naglasila je da je ove godine Izveštaj dobio veliku medijsku pažnju i da su svi relevantni učesnici u političkom životu – predsedik Republike, predsednik Vlade, resorni ministri, Parlament, Privredna komora, Nacionalni konvent diskutovali o sadržini Izveštaja, čime je pokazana naša spremnost da se na kontruktivan način i dogovorno prihvate preporuke, ali i iznesu naša viđenja i argumenti.

Joksimović je izrazila očekivanje da će Direktorat ostati deo EK i u novom sazivu, sa istim kapacitetom, strukturom i uticajem. To će, prema njenim rečima, doprineti procesu proširenja i samim tim EI Srbije.

Poseta Beogradu dobra je prilika, istakla je Jadranka Joksimović, da se poboljša međusobna saradnju na tehničkom nivou što će Srbiji omogućiti da se bolje pripremi za nastavak pregovaračkog procesa i članstvo. Rekla je i da će Ministarstvo za evropske integracije i Pregovarački tim i dalje posvećeno raditi kako bi se ostvarili pozitivni rezultati u procesu pristupanja.

Šef Odseka za Srbiju Ketrin Vent Vent istakla je da je veoma važno što je delegacija Direktorata došla u Srbiju jer je unapređenje ionako dobre saradnje jedan od glavnih ciljeva posete. Naglasila je da je potrebno da se više vremena provede u Srtbiji radi boljeg uvida u proces EI i sprovođenje reformi.

Vent je ukazala i na potrebu poboljšanja razmene informacija zbog unapređenja procesa EI.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter