ĐORĐEVIĆ I PREDSEDNIK NIGERIJE NAKON INAUGURACIJE....O saradnji dve zemlje u različitim oblastima! (FOTO)

 

 

Ministar za rad Zoran Ðorđević u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvovao je inauguraciji predsednika Nigerije Muhamadua Buharia, a potom i ceremoniji obeležavanja "Dana demokratije".

Ðorđević je u Abudži razgovarao sa predsednikom Buharijem o unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje dve zemlje u različitim oblastima, navodi se u saopštenju Ministarstva. 

Predsednik je istakao je da je Nigerija zahvalna Srbiji na pomoći koju joj je pružila i dodao da i kod njih postoji želja za unapređenjem saradnje. 

-Srbija i Nigerija su prijateljske zemlje koje su uvek pružale međusobnu podršku u različitim oblastima-rekao je Buharo kome je ovo drugi predsednički mandat.

Ðorđević je preneo predsedniku Nigerije pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i čestitke za pobedu na izborima. 

-Srbija je 25. maj proglasila za Dan prijateljstva sa narodima Afrike u želji da i na taj simboličan način pokažem opredeljenost za jačanje političkih, ekonomskih, prosvetnih, kulturnih i svih drugih veza sa Afrikom- kazao je on i podsetio da prijateljski odnosi Srbije i Nigerije datiraju još iz vremena SFRJ. 

Srbija ceni stav Nigerije o nepriznavanju samoproglašene tzv. Republike Kosovo, rekao je Ðorđević i izrazio nadu da će se ta podrška nastaviti i u narednom periodu.

-Iako smo zadovoljni saradnjom i nivoom bilateralnih odnosa sa Nigerijom, prostor za unapređenje postoji, posebno u poljoprivredi, vojnoj i farmaceutskoj industriji i domenu investicionih projekata- kazao je on i dodao da bi u tom cilju trebalo organizovati posete i na najvišem nivou.

Projekat "Svet u Srbiji" u okviru kojeg je omogućeno i studentima iz Nigerije da studiraju u Srbiji, kako je rekao ministar, je primer otvaranja novih poglavlja u cilju unapređenja odnosa. 

Vlada Srbije podržava Nigeriji u borbi protiv terorizma i pozdravlja uspehe koje je na tom polju ostvarila, kazao je ministar i podsetio da je Vlada Srbije, narodu Nigerije zbog nestašice hrane i suše 2017. godine uputila pomoć od 10 hiljada evra. 

Izvor:Tanjug
foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15.20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live