Izvor:
15.06.2019 u 11:58
0

ALEKSANDAR VUČIĆ: Država će obezbediti značajne subvencije za podizanje privrede na istoku zemlje!

Država će obezbediti značajne subvencije za podizanje privrede na istoku zemlje, izgraditi puteve i drugu infrastrukturu, kako bi zadržala stanovništvo i pospešila veći natalitet, poručio je danas u Boljevcu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U obraćanju građanima tokom posete obilaska fabrike poljoprivrednih mašina FPM "Agromehanika" u Boljevcu, u okviru posete zaječarskom okrugu, Vučić je istakao da je najvažnije da opstane naš narod u Boljevcu i u drugim mestima.

Upozorio je da je u zaječarskom okrugu za 40.000 smanjen broj ljudi u prethodnih 20 godina.

Rekao je da ta fabrika ima sada 250 zaposlenih i da će zaposliti još 60 radnika i da je otvaranje radnih mesta jedna od načina da se zadrži stanovništvo.

Vučić je rekao da će država hitro reagovati i pomoći subvencijama za mašine i novozaposlene radnike.

Moramo da resavamo i pitanje snabdevanja vodom i to ćemo uraditi za sela Podgorac, Sumrakovac, Savinac i druga. Videćete uskoro i mašine za gradnju loklanih puteva, jer želimo da povežemo sve pravce prema Zaječaru i Boru".

Predsednik kaže da smo najviše izgubili stanovnika u tom delu Srbije u periodu između 2000. i 2010. godine i zamolio građane da imaju u vidu da bez više dece nećemo imati budućnost, koliko god fabrika, puteva i bilo čega gradili.

Šta će nam teritorija i sve ako nemamo budućnost, samo razmislite o tome – naglasio je Vučić.

Naveo je, takođe, da smo samo u Zaječaru u poslednje dve decenije izgubili 16.500 ljudi, u Knjaževcu 12.000, Sokobanja sa 17.000 na 14.000 ljudi, a u Boljevcu 4.500 ljudi.

Vučić je najavio da će država pokušati da dovede investitora za otvaranje fabrike drvne industrije i sve drugo što je potrebno kako bi građani mogli da žive bolje.

Kaže da će još dolaziti u Boljevac i pokušati da pomogne na sve načine.

Zahvalio je građanima na podršci i poručio da bez toga država ništa ne bi mogla da uradi.

Vučić kaže da će iz godine u godinu biti sve veće penzije i da će građani živeti bolje, kao i da će država nastaviti da kontroliše javne finansije.

Naglasio je da se u toj fabrici u Boljevcu primenjuje dualno obrazovanje i da već daje prve rezultate.

Dodao je da su to u Evropi odavno uradili i da možda kasnimo sa tim, ali, što bi rekla poslovica – nikada nije kasno ili bolje ikada nego nikad.

Kaže da je Boljevac u trećoj kategoriji opština po razvijenosti i da može da dobije i značajniju podršku.

Vučić je primetio da predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović ima pet sinova i istakao da je to dobar primer i da bi voleo da i drugi predsednici opština imaju toliko dece.

Predsedniku su se tokom obilaska fabrike obratili meštani Boljevca i okoline sa molbom da im pomogne u rešavanju nekih od lokalnih problema.

Petar Vasiljević iz Podgorca pitao je predsednika da li će biti omogućeno poljoprivrednim penzionerima da se besplatno leče u banjama, kao što ostali već mogu, a Vučić je rekao da će predložiti Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja da se to pitanje reši.

Vasiljević se požalio Vučiću da već nekoliko meseci deo Podgorca nema uličnu rasvetu, na šta je predsednik sugerisao predsedniku opštine Boljevac da u što kraćem roku interveniše po tom pitanju.

Meštanka Boljevca rekla je u razgovoru sa Vučićem da je jedan od glavnih problema građana to što nemaju javni prevoz do Zaječara odnosno da uglavnom moraju da koriste privatni taksi prevoz.

Vučić je rekao da je to lokalna stvar i sugerisao je opštini da se time pozabavi i ako može poboljša javni prevoz.

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/Printscreen (buducnostsrbijeav)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter