Izvor:
11.10.2016 u 21:13
0

DRŽAVA KONAČNO STALA IZA NJIH: Zaposleni u Trepči prezadovoljni najnovijom odlukom srpske vlade!

Direktor “Trepče- Sever” Jovan Dimkić izjavio je danas da su menadžment i zaposleni u Trepči ohrabreni odlukom Vlade Srbije koja je poništila pravne posledice akata i radnji kosovskih institucija u vezi sa ovim preduzećem.

Stavovi Vlade Republike Srbije nikada nisu predstavljali nepoznanicu za nas, izjavio je Dimkić Tanjugu i istakao da je današnja odluka Vlada Srbije pokazala da je neprihvatljiv način na koji je Priština pokušala da jednostrano reši pitanje pravnog statusa Trepče.

Dimkić je upozorio da bi se rešenje za Trepču automatski primenilo na rešavanje svih ostalih otvorenih imovinskih pitanja koja postoje na teritoriji Kosova i Metohije.

– Vlada Srbije je istovremeno ovom odlukom otvorila vrata i uputila javni poziv vlastima u Prištini na razgovore o svim otvorenim pitanjima, jer imajući u vidu današnji civilizacijski nivo, jasno da kada god postoje sporna pitanja između dve ili više strana ona se moraju rešavati ili pokušati makar rešavati pre svega razgovorom i pregovorima”, rekao je Dimkić.

Direktor “Trepče – Sever” naglasio je da su zaposleni i menadžment Trepče ohrabreni “ovom racionalnom odlukom Vlade Srbije”.

Vlada Srbije donela je danas odluku o poništavanju svih pravnih posledica akata i radnji privremenih institucija samourpave u Prištini koji se odnose na pravni i faktički položaj Trepče AD, saopštio je premijer Aleksandar Vučić.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter