PRVA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O SOCIJALNOJ KARTI...Cilj postizanje što većeg stepena socijalne sigurnosti! (FOTO)

 

 

 Prva Javna rasprava o Nacrtu zakona o socijalnoj karti na kojoj je predstavljen Nacrt pomenutog zakona kojim će se obezbediti jednake mogućnosti za život svim građanima i njihovu veću uključenost u društvene tokove, održana je u maloj sali Doma Narodne Skupštine Republike Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, Ministarstvo posebnu pažnju posvećuje uspostavljanju osnovnih preduslova za postizanje što većeg stepena socijalne sigurnosti i što veći obuhvat pravima i uslugama kako bi se osigurala što potpunija socijalna uključenost, posebno ranjivih društvenih grupa i pojedinaca i za to će se zalagati u i narednom periodu.

Donošenjem Zakona o socijalnim kartama uspostaviće se efektivnije i pravednije ostvarivanja socijalne zaštite kroz unapređenje procesa odlučivanja o pravima i uslugama u sistemu socijalne zaštite. 

Javnoj raspravi prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić, pomoćnica ministra za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Suzana Mišić i poseban savetnik ministra Predrag Simović.

 

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro