Izvor:
19.06.2019 u 10:47
0

MIHAJLOVIĆ: Borba protiv svih oblika nasilja ! (FOTO)

Vlada Srbije posvećena je borbi protiv svih oblika nasilja i snažno podržava sve aktivnosti usmerene na sprečavanje seksualnog nasilja počinjenog u oružanim sukobima i konfliktima, kao i kažnjavanje počinilaca, poručila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva, koja je i specijalna izaslanica Vlade Srbije za pitanja seksualnog nasilja u konfliktima, dodala je da je u pitanju problem koji pogađa čitav svet i da se jedino zajedničkom saradnjom može ispuniti cilj, "a to je pružanje podrške žrtvama i dostizanje pravde", navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade.

-S jedne strane, neophodno je da radimo na pružanju sveobuhvatne podrške ženama žrtvama seksualnog nasilja i njihovoj deci, da se borimo protiv stigmatizacije i osuda u društvu, a s druge, da učinimo sve da se takvi zločini ne ponove. Današnji dan samo je podsetnik da nijednoj ženi to ne sme da se opet desi, bez obzira na to kojem narodu ili veri pripada- rekla je Mihajlovićeva.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je u junu 2015. godine rezoluciju o proglašenju 19. juna za Međunarodni dan za eliminisanje seksualnog nasilja u konfliktima, koju je Srbija kosponzorisala, dodaje se u saopštenju.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter