Izvor:
19.06.2019 u 12:52
0

STEFANOVIĆ I TRINDADE: Razgovarali o policijskoj saradnji, Kosovu…!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Ufi sa izvršnim sekretarom Kabineta za institucionalnu bezbednost pri Kabinetu predsednika Brazil Valeriom Stumpf Trindadeom koji je potvrdio da ta zemlja ostaje pri svom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova i pružanju čvrste podrške Srbiji u njenom protivljenju prijemu tzv. Kosova u Interpol.

Stefanović je zahvalio Brazilu na kontinuiranoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na principijelnom stavu protiv prijema takozvanog Kosova u Interpol, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar je podsetio i da prištinske institucije krše sve norme bezbednosti u našoj južnoj pokrajini, počev od napada na Srbe do napada na predstavnike Ujedinjenih nacija (UN).

Sekretar Trindade potvrdio je da Brazil ostaje pri svom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova, kao i pružanju čvrste podrške Srbiji u njenom protivljenju prijemu takozvanog Kosova u Interpol.

Stefanović i Trindade su, tokom bilateralnog susreta razgovarali i o policijskoj saradnji dveju zemalja i istakli nastojanje da se ta saradnja produbi, naročito u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Ministar Stefanović boravi u dvodnevnoj poseti Ruskoj Federaciji, gde će prisustvovati 10. Međunarodnom skupu visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti, navodi se u saopštenju MUP-a.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter