Izvor:
20.06.2019 u 06:10
0

POPOVIĆ: Razgovarao u Sofiji sa Karanikolovim! (FOTO)

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je jutros u Sofiji sa ministrom ekonomije Bugarske Emilom Karanikolovim.

Popović i Karanikolov, koji su kopredsedavajući Međuvladine komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Bugarske, razgovarali su o daljem razvoju bilateralnih odnosa dve zemlje, a tim sastankom ministar Popović započeo je jednodnevnu posetu Bugarskoj.

Nakon sastanka, Popović će učestvovati na konferenciji “InoStart Forum”, koja će okupiti visoke predstavnike vlada, kao i međunarodne kompanije iz Izraela, SAD i regiona, u cilju istraživanja najbolje prakse za izgradnju održivog startap sistema i inovacione zajednice.

Popović će učestvovati na panelu "Izgradnja inovacionih ekosistema u Jugoistočnoj Evropi", sa ministrima iz regiona.

Srpski ministar će zatim imati niz bilateralnih susreta, među kojima i sastanak sa zamenikom premijera Bugarske Tomislavom Dončevim.

Razgovaraće i sa ministrom za informaciono društvo i administraciju Severne Makedonije Damjanom Mančevskim, kao i sa direktorom “Ventures Investments” iz Izraela Ornitom Šinarom, izvršnim direktorom i suosnivačem “Pitango Venture Capotal” Čemijem Peresom i osnivačem izvršnog odbora “Endeavor Bulgaria” Ljubomirom Minčevim.

Na kraju posete, Popović će se sastati i sa bugarskom ministarkom energetike Temenuškom Petkovom.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter