Izvor:
24.06.2019 u 11:17
0

MILOVAN DRECUN ZA HAPPY PORTAL: Rešenje za ukidanje kosovskih taksi su moguće sankcije Kosovu od strane Zapada!

Novinarka Happy portala u intervjuu sa predsednikom skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovanom Drecunom razgovarala je o aktuelnim pitanjima koja se odnose na Kosovo i Metohiju.

U toku intervjua pokušali smo da napravimo analogiju sa usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i mogućnosti ponavaljanja istog scenarija na Kosovu, povodom toga Drecun je rekao sledeće:

Kosovski Albanci već duže vreme nastoje da prisvoje ono što je srpska kulturna i verska baština, u smislu tvrdnje da su ih oni gradili u nekom proteklom periodu. To je pokušaj da se ospori istorija, koreni srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. S druge strane, vidite da Milo Đukanović ide istim putem. – započinje Drecun.

Treba razmisliti o uvođenju kontramera, ali da to nije na štetu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

S obzirom da Priština ne pokazuje nameru da ukine takse, Srbija mora da razmisli šta sa svoje strane može da uradi, ne da bi kažnjavala Prištinu već da umanji štetu i Prištinu natera na racionalno političko ponašanje. Ako Haradinaj I Zaev zajedničkim snagama organuzuju biznis ubacivanja srpske robe na Kosmet, to onda pokazuje i neke pravce u kojima treba ići sa nekim merama. Albanci ne bi ni po cenu vizne liberalizacije odustali od taksi, jer je to osmišljeno da bi se prekinuli razgovori, a oni žele da se stvore uslovi za njihove jednostrane poteze uključujući u jednom trenutku i proglašenje ujedinjenja Kosova i Albanije.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter