Izvor:
24.06.2019 u 17:19
0

VUČIĆ U KOTEŽU: „Dobićete brzo kanalizaciju, mene držite za reč!“

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas i građane Koteža koji su pretrpeli najveću štetu zbog nevremena i ponovio da će brzo, posle decenija mučenja, dobiti kanalizaciju, i poručio da je došao da kaže da im to lično garantuje.

Kazao je da će radovi početi krajem februara ili početkom marta i da će sva četiri naselja na levoj obali Dunava dobiti kanalizaciju – Borča, Ovča, Krnjača i Kotež.

Predsednik je, takođe, poručio da će država nadoknaditi štetu ugroženim građanima i da će narednih dana kod svih doći popisne komisije, iako država nema obavezu to da radi, pošto nije odgovorna za to što je neko betonirao i zatrpavao kanale smećem ili nije osigurao kuću.

U roku od tri dana biće izvučena voda i biće popisana sva šteta, dodao je Vučić i naglasio da je država sada u boljoj situaciji i može da pomogne svom narodu.

– U kanalizaciju će na levoj obali Dunava biti uloženo 80 miliona evra i dobićete kanalizaciju u najkraćem roku, to vam lično garantujem i ja sam odgovoran za to. Mene držite za reč za to – poručio je Vučić građanima Koteža.

Vučić je kazao da mu je žao što toliki broj građana sreće u baš u toj prilici, ali da mu je i drago što je sa njim i kada je teško.

– Ovde nema kanalizacije i decenijama su dolazili da je obećavaju pred izbore. Ali, vidiim da naši ljudi nisu uradili posao i sa vama razgovarali. Molim ljude da razgovaraju sa narodom, ako nešto čujem od 10 građana znači da problem postoji. Ne mogu da stignem na svako mesto u Srbiji i zato će oni koji su na vlasti morati da slušaju narod i razgovaraju sa narodom.

Svestan je, dodaje, da je građanima u tom delu grada zadesila muka zbog decenija javašluka, nemara i bacanje svega u odvodne kanale.

Vučić dodaje da je i ranije dolazio u Kotež i govorio da neće niko da ima prednost u centru grada u odnosu na njih i ističe da će u uređivanje Trga Republike biti uloženo osam miliona evra, a u izgradnju kanalizacije 80 miliona evra.

Kada su mu pojedini građani rekli da nisu mogli da osiguraju kuće jer nisu legalizovane, Vučić je rekao da je svestan tog problema, kao i da će najveći broj nelegalnih objekata biti legalizovan.

– Da li sam kriv što su neki drugi dobili kanalizaciju? A, recite mi onda da li ću da budem kriv i kada vi dobijete kanalizaciju, a neki drugi u prigradskim naseljima ne? – zapitao je Vučić.

Kotež je jedno od naselja na levoj obali Dunava gde je tokom nevremena u nedelju palo 100 litara kiše po metru kvadratnom.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter