BRNABIĆ: O učlanjenju u SNS uskoro sa Vučićem!

Premijerka Srbije Ana Brnabić postaće uskoro član Srpske napredne stranke, a u nedavnoj izjavi ona kaže da se nada da je naprednjaci prihvataju kao svoj deo, kao i da će o učlanjenju razgovarati sa predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem u narednim nedeljama.

Kako piše pozivajući se na izvor iz vrha SNS, Vučić i Brnabić sve češće razgovaraju o tome da bi premijerka trebalo da postane deo vladajuće partije, čak i da preuzme neku od visokih stranačkih funkcija.

Premijerka je još prošle godine izjavila da razmišlja o učlanjenju u SNS, a na pitanje da li je imala dovoljno vremena da razmisli, Brnabić kaže da ima najbolje moguće mišljenje o SNS.

- SNS je stranka koja je vođena Aleksandrom Vučićem sprovela najteže i najhrabrije reforme u našoj zemlji. Reforme koje su odlagane decenijama, jer nije bilo političke hrabrosti i vizije u vremenu pre nego što je SNS preuzeo odgovornost za to kako se živi u Srbiji - izjavila je Brnabić.


Ona ističe da se svih ovih godina uverila da je SNS stranka koja nikada nije bežala od problema, već, kako kaže, upravo suprotno, uvek je bila spremna da ukaze na njih i da ih rešava, pa i kada to nije politički oportuno. 

- SNS je stranka koja se nije plašila da se menja, da uči, da daje ljudima šansu iako nisu njeni članovi, dok god to ima smisla za napredak Srbije. SNS je i mene podržao i dao mi povernje kada mnogi drugi ne bi. Danas mogu da kažem da volim i poštujem ovu stranku i da se nadam da će me prihvatiti kao svoj deo - izjavila je Brnabić.

Ističe da o tome planira da razgovara sa predsednikom SNS u narednim nedeljama.

- Vučić je zadovoljan poslom koji je Brnabić obavila i rezultatima Vlade od kada je ona na njenom čelu, pa su se tako dotakli i teme učlanjenja u SNS. To je do sada trebalo više puta da se dogodi, ali su uvek državničke obaveze predsednika i premijerke tome stajale na putu - rekao je izvor.

 Brnabić je samo jedno od novih lica naprednjaka, kojih će biti dosta.

Vučićić je na poslednjem sastanku stranačkog rukovodstva najavio da će biti promena i u lokalnim samoupravama i na lokalnim listama a predstojeće izbore, ka ošto će biti promena i na listama za republički parlament.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro