DAČIĆ NA SASTANKU ORGANIZACIJE AMERIČKIH DRŽAVA: Ministar Dačić će svoj boravak u regionu Latinske Amerike i Kariba zaokružiti zvaničnom posetom Peruu!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće na sastanku članica Organizacije američkih država (OAD) sa zemljama posmatračima koji se od 26. do 28. juna 2019. održava u okviru 49. redovnog zasedanja Generalne skupštine te organizacije, u Medeljinu, u Kolumbiji. 

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Dačić u će učestvovati u tom dijalogu u cilju jačanja bilateralne saradnje sa zemljama Latinske Amerike i Kariba, kao i saradnje sa regionalnim organizacijama Zapadne hemisfere.

Posle boravka u Kolumbiji, šef srpske diplomatije prisustvovaće inauguraciji novog predsednika Paname Laurentina Kortisa Koena, na ceremoniji koja će se održati u Panama Sitiju 30. juna i 1. jula ove godine.

Ministar Dačić će svoj boravak u regionu Latinske Amerike i Kariba zaokružiti zvaničnom posetom Peruu, 2. jula 2019. godine, gde će se susreti sa ministrom inostranih poslova te zemlje Nestorom Popolisiom Bardalesom, dodaje se u saopštenju.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost