BEOGRAD: Usvojeno više planova detaljne regulacije!

 

Na sednici Skupštine grada Beograda danas je usvojeno više planova detaljne regulacije, među kojima i plan koji se tiče izgradnje ostružničkog kanalizacionog sistema.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da se ide ka tome da se čitava teritorija grada "pokrije" planovima detaljne regulacije, kako bi se cela teritorija grada ravnomerno razvijala.

- Jedan od najvažnijih je svakako plan koji se tiče izgradnje ostružničkog kanalizacionog sistema. Više naselja, poput Umke i delova Sremčice, pripadaće ovom slivu, dok je sa saobraćajnog gledišta najvažniji plan koji se tiče proširenja prve i druge faze Vinogradske ulice, što je najvažnija saobraćajna infrastruktura koju razvijamo u tom delu grada, od Novog Beograda ka Surčinu - rekao je Stojčić.

On je naveo da je plan detaljne regulacije centra Banovog brda skinut sa dnevnog reda zbog inicijative velikog broja građana koji žive u tom delu grada.

- Taj plan će se u narednom periodu sigurno naći pred odbornicima, ali kada bude pretrpeo određenu vrstu revizije - dodao je Stojčić.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro