U ČETVRTAK U BRISELU OTVARANJE POGLAVLJA 9 i IPA 2018!

Na Međuvladinoj konferenciji zakazanoj za četvrtak, 27. jun u Briselu, Srbija će otvoriti poglavlje 9 u pristupnim pregovorima sa EU i potpisati Instrument pretpristupne pomoći (IPA) za 2018. godinu u iznosu od 179,1 milion evra, prenosi Tanjug.

Delegacija Srbije na čelu sa ministarkom za evrointegracije Jadrankom Joksimović, u četvrtak u Briselu učestvovaće na Međuvladnojoj konferenciji EU - Srbija na kojoj će biti otvoreno poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge.

Međuvladina konferencija zakazana je za 17 časova u zgradi Saveta u Briselu, posle čega se očekuje i konferencija za novinare na kojoj će učestvovati ministarka Jadranka Joksimović, evropski komesar za pristupne pregovore Johanes Han i rumunski ministar za evropske poslove Georg Ćamba.

Tokom boravka u Briselu, ministarka Joksimović će sa komesarom Hanom potpisati i sporazum pretpristupne pomoći (IPA) za 2018. godinu, koji iznosi 179,1 milion evra.

Preko IPA fondova, EU pomaže i podržava zemlje koje su kandidati ili su na putu da postanu kandidati za članstvo u Uniji. 

EU je u tu svrhu za Srbiju, za period od 2014. do 2020. godine, izdvojila 1,5 milijardi evra.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost