DRECUN: Hapšenje deo usklađene kampanje Tirane i Prištine!

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da je hapšenje dvojice Srba na KiM deo planirane, dobro usklađene kampanje Tirane i Prištine i da će se takvi slučajevi nezakonitog hapšenja nastaviti.

Drecun je povodom hapšenja dvojice Srba na KiM, koji su optuženi za špijunažu, rekao da nema iznenađenja.

- To je jedan od višegodišnjih načina pritisaka na srpski narod da ode sa KiM, a na one koji su proterani da se ne vrate - rekao je Drecun, komentarišući privođenje dvojice Srba na administrativnom prelazu Končulj. 

On je naveo da Priština želi da izvrši pritisak na Beograd tako što se jednostranim potezima otežava opstanak srpskog naroda na KiM, onemogućava povratak proteranih da bi se u potpunosti onemogućio i nastavak bilo kakvih razgovora Beograda i Prištine.

Kaže i da žele da praktičnim koracima stvore uslovi za pripajanje Kosova Albaniji, što nailazi na prećutnu podršku mnogih zapadnih zemalja koje su priznale jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova. 

Govoreći o slučaju Zaev, Drecun je upitao kakav je to premijer kada govori na osnovu "rekla-kazala" i ocenjuje da je njegovo delovanje usmereno da naškodi interesima Srbije. 

Tvrdi da Makedonija postaje centar za snažno obaveštajno delovanje protiv interesa Srbije i da Zaev nije iskren kada upozorava region na moguću destabilizaciju.

Drecun je govorio i o poseti francuskog predsednika Makrona, navodeći da će doći do snažnog jačanja i intenziviranja političkih odnosa na bilateralnom nivou, da će se pripremiti teren za mnogo bržu ekonomsku saradnju. 

- Što se tiče kosmetskog problema, mislim da Makron zajedno sa Angelom Merkel nije uspeo da pokrene taj proces, da nisu dovoljno hteli da nateraju Prištinu da ukine takse - zaključio je Drecun.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Provodadžija  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Novajlije reality  
13:55  Vesti  
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
20:00  Upoznajte Novajlije  
21:00  Provodadžija  
22:00  Sudbine  
23:00  Novajlije reality