IVKOVIĆ: Prijem takozvanog Kosova u Interpol imao bi nesagledive posledice po ovu profesionalnu policijsku organizaciju i njene članice...(FOTO)

 

 

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Svete Stolice u Beogradu, Nuncijem Lučanom Surijanijem o argumentima Republike Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za prijem u članstvo u Interpol.

Popović Ivković je zahvalila Svetoj Stolici na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Popović Ivković je istakla da ponovnim zahtevom za članstvo u Interpolu, imajući u vidu prošlogodišnju odluku Generalne skupštine da to odbije, Priština pokazuje nepoštovanje prema ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji i da iznova pokušava da je politizuje. 

-Prijem takozvanog Kosova u Interpol imao bi nesagledive posledice po ovu profesionalnu policijsku organizaciju i njene članice- naglasila je Popović Ivković. 

Nuncije Surijani istakao je da je Sveta Stolica na strani međunarodnog prava, da u potpunosti razume poziciju Republike Srbije, dodavši da dijalog dve strane mora da postoji.

 

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost