30°C

Beograd

VUČIĆ: Poseta Makrona predstavlja potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu...(FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom predstojeće posete francuskog predsednika Emanuela Makrona, da ta poseta predstavlja i potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo i proklamovano strateško partnerstvo.

Vučić je to napisao na Instagram profilu "budućnostsrbijeav", uz koju je objavljena i fotografija Vučića i Makrona kako se rukuju.

-Imaću čast da sutra poželim dobrodošlicu @emmanuelmacron. Posle bezmalo dve decenije, prvi predsednik Francuske u poseti Srbiji, i to u godini u kojoj obeležavamo 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Dolazi u Beograd, u jedan od samo pet gradova van Francuske ovenčanih ordenom Legije časti, koji je srpska prestonica zaslužila ''za žrtve, hrabrost i veličanstven otpor u Velikom ratu'', u Beograd koji je jedinstven po Spomeniku zahvalnosti Francuskoj, i u Srbiju, čija je borba za slobodu bila inspiracija jednom Viktoru Igou- napisao je Vučić.

Makron će doputovati sutra oko 15.00 časova u Beograd u dvodnevnu posetu, tokom koje će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar