MALI: Presrećan sam sa onim što smo čuli i videli na Kalemegdanu..(FOTO)

 

 

 Ministar finansija, Siniša Mali, izjavio je danas da će pravi efekti posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Beogradu biti vidljivi tek u mesecima i godinama koje dolaze.

Ministar Mali je  ocenio da je poštovanje koje je Srbija dobila tom posetom rezultat napora i rada aktuelne vlasti da od Srbije napravi jaku ekonomsku i stabilnu zemlju koja je, kako je istakao, faktor stabilnosti i mira u regionu.

Presrećan je, kaže, i teško mu je da pronađe prave reči kojima bi opisao kako se oseća povodom posete predsednika Makrona.

-Presrećan sam, pogotovo onim što smo čuli i videli na Kalemegdanu, kada se Makron obratio i na srpskom jeziku. Ako pogledate istoriju, da li je ikada postojao tako važan državnik kao predsednik Makron, koji je jedan od pet ili šest najvažnijih lidera na svetu, da sa toliko emocija, ljubavi, empatije, poštovanja priča o Srbiji? Mislim da se to nikada nije desilo-rekao je Mali.

Podsetio je da su, tokom Makronove posete, potpisana 22 sporazuma između Srbije i Francuske.

-To je posebno važno jer želimo da podstaknemo dalji razvoj naše privrede. Rezultati koje smo ostvarili u proteklih nekoliko godina su dobri, naša ekonomija raste, na stabilnom je putu razvoja, ali hoćemo da taj razvoj bude još brži i jači. Hoćemo da 10 milijardi evra vredan investicioni program započnemo već koliko naredne godine- rekao je Mali.

Istakao je da je deo tog programa izgradnja beogradskog metroa koja će početi do kraja sledeće godine, kako je i obećano.

Ministar je precizirao da je ukupna vrednost dve linije metroa četiri milijarde evra i dodao da će metro graditi zajedno srpske, francuske i kineske kompanije.

 

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro