ZORANA MIHAJLOVIĆ: Sastanak sa predstavnicima železničkih preduzeća!

 

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je u Beloj Palanci sa direktorima železničkih preduzeća o statusu trenutnih projekata koji se realizuju, i planovima za naredni period. 

Mihajlovićeva je u sredu istakla da država mnogo ulaže u železnički saobraćaj, kako bi građani dobili železnicu kakvu zaslužuju i dodala da je neophodno da se dodatno obezbede pružni prelazi, kao i rad sa mladim mašinovođama kako bi najefikasnije odgovorili zadatku. 

- Vlada Srbije ulaže u železnički saobraćaj, jer želimo da građani dobiju železnicu kakvu zaslužuju. Tome u prilog govori i činjenica da realizujemo jedan od najvećih i najzahtevnijih projekata u ovom delu Evrope - brzu prugu od Beograda do Budimpešte, kao i da ćemo zaključno sa ovom godinom rekonstruisati oko 700 km regionalnih pruga - rekla je ministarka. 

Na sastanku je istaknuto da radovi na rekonstrukciji brze pruge od Beograda do Budimpešte teku po utvrđenoj dinamici, na deonicama od Beograda do Stare Pazove i od Stare Pazove do Novog Sada, dok je za sledeću godinu planiran početak radova na trećoj deonici Novi Sad-Subotica. 

Bilo je reči i o projektima rekonstrukcije regionalnih pruga, pre svega pruge Niš-Dimitrovgrad, ali i Požarevac-Majdanpek, Senta-Subotica, Markovac-Resavica i drugih. 

Direktor Srbija voza Jugoslav Jović rekao je da je zabeleženo povećanje broja putnika na pruzi Beograd-Valjevo za 46 odsto, a na pruzi Šabac-Loznica 16 odsto više putnika. 

Izvršni direktor Infrastruktura železnice Srbije Milan Maksimović rekao je da je u planu ovog preduzeća i rekonstrukcija staničnih objekata i izgradnja i obezbeđenje putnih prelaza. 

Sastanku su prisustvovali direktori železničkih preduzeća Srbija kargo, Srbija voz i Železnice Srbije a.d., kao i direktor Direkcije za železnicu. 


 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro