Izvor:
19.10.2016 u 15:10
0

PORTPAROL MINISTARSTVA ODBRANE IZRIČIT: Evo šta je rekao o vraćanju obaveznog vojnog roka!

Ministarstvo odbrane za sada ne razmatra eventualno ponovno uvođenje obaveznog služenja vojnog roka, izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapić, navodeći da će od decembarske klase biti primenjen novi i izmenjeni način dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Krivokapić je na RTS-u podsetio da je od 1. januara 2011. stupila na snagu obustava obaveznog služenja vojnog roka i da od tada svi koji žele mogu dobrovoljno da služe.

– Odluka o ponovnom vraćanju te obaveze je u nadležnosti Skupštine Srbije i mi za sada to ne razmatramo, više smo fokusirani na to kako da i dalje privučemo mlade u vojsku i zadržimo ih – kaže Krivokapić navodeći da će se od decembarske klase primeniti novi i izmenjeni način dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Kako je objasnio, dobrovoljno služenje vojnog roka trajaće šest meseci, a zainteresovanima će biti obezbeđena bolja i kvalitetnija obuka.

– Rasteretićemo profesionalne vojnike koji će se sada više posvetiti uvežbavanju stečenih veština. Predvideli smo i veće novčane stimulacije za vojnike koji se odluče za takav vid dobrovoljnog služenja vojnog roka – navodi Krivokapić.

Tanjug
Foto: Facebook/Министарство-одбране-и-Војска-Србије

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter