Izvor:
20.10.2016 u 17:38
0

BURNO U SKUPŠTINI SRBIJE: Poslanici raspravljali o Kosovu, Hrvatima, siromaštvu…

Poslanici Skupštine Srbije su i ovog četvrtka postavljali pitanja članovima vlade, a interesovali su se za reakciju Srbije povodom najava da će hrvatski poslanici Evropskoj komisiji predati rezoluciju o BIH i navodno tražiti da se osudi seceonistička politika Republike Srpske.

To pitanje je ministru inostranih poslova postavila poslanica Nove Srbije Dubravka Filipovski. Ona je na sednici parlamenta rekla da bi će jedna od odredbi te rezolucije mogla da bude i promena Dejtonskog sporazuma.

– Šta će Srbija uraditi po tom pitanju s obzirom da je jedna od potpisnica Dejtonskog sporazuma – pitala je Filipovski.

Iznoseći podatak Republičkog zavoda za statistiku da je u Srbiji 25, 4 odsto građana ugroženo siromaštvom, poslanik SDS Marko Ðurišić je pitao premijera Aleksandra Vučciha šta će učiniti tim povodom.

– Početkom nedelje dobili smo vest da je Srbija prva u Evropi, ali ne po rastu BDP i smanjenju deficita nego po broju ljudi koji su ugroženi od siromaštava. Po anketi RZS je to 25,4, a pre četiri godine bilo je 12 odsto. Da li će vlada konačno tim povodom uraditi nešto umesto što se svađa s građanima – pitao je Ðurišić.

Dodao je i da je, prema zvaničnim podacima, oko 35 odsto porodica sa troje i više dece ugroženo zbog sriomaštva, te postavlja pitanja da li će biti nekih izmena Zakona o pomoći porodicama sa decom.

Poslanika DS S Milana Lapčevića interesivalo je kada će predsednica parlamenta zakazati sednicu na kojoj će se razgovarati o Kosovu i Metohiji.

Tanjug
Foto:. YouTube Printscreen/ParlamentSrbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter