Izvor:
13.08.2019 u 11:54
0

BOGDAN BUKUMIRIĆ ZA HAPPY PORTAL O MASAKRU U GORAŽDEVCU: I ranjenog su me tukli! (VIDEO)

Gost Heppy portala bio je Bogdan Bukumirić, svedok i žrtva gnusnog zločina u Goraždevcu, on je za Hepi portal govorio o tome kako je preživeo ovaj stravičan bez kazne i poručio da ni šesnaest godina deca na Kosovu i Metohiji ne spavaju mirno.

Pre šesnaest godina bili ste žrtva zločina bez kazne. Naime, 13. avgusta 2003. godine dok ste se kupali u Bistrici, na vas je pucala nepoznata grupa ljudi. Možete li da se prisetite tog trenutka?

Nažalost, ja to ne mogu da zaboravim. Taj dana je bio kao i svaki drugi, mi smo tada krenuli da se kupamo. Posle petnaestak minuta je počela rafaelna paljba i odbacila me je malo unazad. Ja se okrećem u nameri da vidim tome zlikovcu lice i da vidim ko je to, onda su me pogodila dva metka i više nisam mogao na svoje noge. Nakon toga, prolazim kroz period teške agonije. Prebačen sam u bazu Kfora u Goraždevcu, međutim, oni nisu imali adekvatno osoblje. Na kraju sam prebačen u bazu Kfora u Peći. Dok smo se kretali ka Peći, nama ispred pijace prepreče auto i grupa ljudi je nasrnula na nas i krenula da nas tuče, mene onako krvavog su hteli da izbace iz auta. Svega se sećam do toga trenutka. Kasnije, da li slučajno ili namerno, došle su dve patrole Kfora. U bolnici u Peći su se veselili i govorili: „Hoćete Kosovo? Eto vam Kosovo“. Ja sam bio u prostoriji gde je bio Panto, njegov otac nas je držao za ruku. Doktorka Milena Cvetković je na svoju ličnu odgovornost došla i bila prisutna tokom operacije, insistirala je da me prebace u severni deo Kosovske Mitrovice. Po mene je trebao da sleti helikopter Auto-moto saveza, ali nisu dozvolili da helikopter sleti. Kada sam stigao u Beograd, usledile su operacije i duži period lečenja. – potresno govori Bogdan za portal Hepi televizije.

Na pitanje da li je video počinioce ovog strašnog zločina, Bogdan je sa tugom u očima rekao:

Ja nažalost, da se nisam okrenio možda ne bih imao nikakvih posledica, ali , ja sam se u tom trenutku naglo okrenuo, misleći da je to čovek, a ne zlikovac. Hteo sam da zapamtim lik, možda, da sam tada video taj lik imao bih ga u glavi i danas. Mirnije bih spavao kada bi bili uhapšeni ti zločinci, znao bih ko je. Ne želim da niko na ovome svetu preživi ono što sam ja preživeo! Voleo bih da se ove sekunde zločinci privedu pravdi. – poručuje Bukumirić.

Prošlo je šesnaest godina od masakra u Goraždevcu, da li deca na Kosovu sada mirno spavaju?

Nijednog trenutka deca i odrasli na Kosovu mirno ne spavaju, oni ne znaju šta može nekom da padne na pamet da uradi. Deca sa Kosova i Metohije prebrzo odrastu, ona tamo nemaju bezbrižno detinjstvo! – zaključio je Bogdan na kraju intervjua na Hepi portalu.

Intervju u celosti možete pogledati u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter