PROF.DR SRĐA TRIFKOVIĆ ZA HEPI PORTAL OTKRIO O ČEMU ĆE RAZGOVARATI MAKRON I PUTIN U PARIZU: EVO da li će potencijalna tema biti o Srbiji! (VIDEO)

 

Prof.dr Srđa Trifković je gostujući na Hepi portalu najavio o čemu će razgovarati Putin i Makron u Parizu, naime, rekao je da oni neće razgovarati o Srbiji, već će njihov razgovor biti usmeren na ublažavanje sankcija EU prema Rusiji.

Tokom jučerašnjeg dana zemlje Kvinte su pozvale Beograd i Prištinu da se vrate dijalogu, tako što će Priština odustati od taksi, a Beograd prestati sa kampanjom za povlačenjem priznanja. Kako Vi komentarišete ovaj poziv?

- Ovo je vrhunac bezobrazluka! Drugim rečima, Priština treba da bude nagrađena za svoj jednostrani potez kojim je eskalirana kosovska kriza i kojom je zaustavljen svaki dijalog, a Beograd treba da napravi ključni ustupak koji je iracionalan i koji bi predstavljao tatalnu kapitulaciju Beograda pred prištinskim izazovima i bezobrazlucima. To samo dokazuje da zemlje Kvinte nisu dorasle ovom zadatku! -  započeo je Trifković gostujući na portalu Hepi televizije. 

Zašto se u pozivu Kvinte potencira na evroatlanskim integracijama, kada je poznat stav Srbije po tom pitanju?

- Guranje evroatlanskih integracija na mala vrata u paketu sa evropskim je isto tako jedan jeftin trik koji smo mnogo puta da sada videli, koji će se koristiti i u budućnosti, ali čija je upotrebna vrednost odavno prevaziđena.- bio je izričit Trifković.

Najavljen je sastanak Makrona i Putina. Da li potencijalna tema razgovora može biti o Srbiji?

- Za Srbiju ne verujem da će biti teme. Mislim da postoji zainteresovanost da se ublaže sankcije Evropske unije prema Rusiji, koje su samo i isključivo išle na štetu Evropske unije. - zaključuje Trifković.

Intervju u celosti možete pogledati u videu ispod:

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro