Izvor:
15.08.2019 u 11:17
0

DANEL SERVER: Kosovo najpre da dobije novu vladu!

Daniel Server, profesor Univerziteta Džon Hopkins u Vašingtonu, ne vidi ni jedan jedini razlog zbog kojeg bi Priština trebalo da žuri s nastavkom dijaloga sa Beogradom i ističe da bi najpre trebalo izabrati novu vladu, nakon što je Ramuš Haradinaj podneo neopozivu ostavku.

Reagujući na zajedničko pismo koje su Beogradu i Prištini u utorak uputile vlade pet zemalja Kvinte, kojim se traži hitno ponovno pokretanje dijaloga, Server kaže da Priština ne treba da žuri.

Kosovo je u lošem stanju sa premijerom, koji je podneo ostavku i predsednikom, čiji mandat se bliži kraju – rekao je Server.

On smatra da Kosovo najpre treba da dobije novu vladu i jasnu platformu za dijalog.

Naravno da Kosovo treba da ima novu vladu i jasnu platformu za dijalog i odnosima sa Srbijom pre nego što ti razgovori ponovo budu nastavljeni – kaže Server.

Expres konstatuje da se u saopštenju zemalja Kvinte ne pominju ni vanredni parlamentarni izbori ni nova vlada, ali da oni žele da dijalog bude nastavljen bez odlaganja.

Izvor: Tanjug
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter