Izvor:
15.08.2019 u 14:08
0

MINISTAR VULIN: Naši vojnici pokazali su izuzetnu obučenost!

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, na poziv beloruskog kolege general-potpukovnika Andreja Ravkova, prisustvovao je završnoj ceremoniji i podeli nagrada u disciplinama "Snajperska granica" i "Polarna zvezda" na Međunarodnim vojnim igrama u Belorusiji.

Poslednja etapa takmičenja "Snajperska granica" bila je pojedinačna. U njoj su se nadmetali parovi snajperista iz različitih zemalja, a desetar Ivan Obrenović, pripadnik Specijalne brigade Vojske Srbije, osvojio je prvo mesto u konkurenciji mešovitih parova sa kolegom iz Oružanih snaga Uzbekistana.

Medalje u toj kategoriji najbolje plasiranim ekipama uručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, on je istakao da je politika predsednika Aleksandra Vučića, politika vojne neutralnosti, omogućila Vojsci Srbije da sarađuje sa svim armijama, i na istoku i na zapadu, i da je zahvaljujući takvoj politici Srbija dočekana u Belorusiji kao najbliskija zemlja, kao zemlja koja se voli i poštuje.

Čestitajući ekipi VS uspeh na takmičenju, ministar Vulin ocenio je da su pripadnici srpskih specijalnih jedinica u Belorusiji pokazali "izuzetnu obučenost i izuzetno znanje".

– Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo osvojili najsjajnije odličje. Vojska Srbije će nastaviti da se oprema, da se obučava, nastaviće da poštuje politiku državnog rukovodstva i predsednika Vučića o vojnoj neutralnosti i baš zahvaljujući tome biće poštovana i cenjena gde god bude bila – rekao je ministar odbrane.

Na takmičenju u Belorusiji učestvovala je 21 ekipa iz 21 zemlje.

Takmičenje “Snajperska granica”, na kome ekipa Vojske Srbije od devet članova učestvuje drugi put, sastoji se iz četiri etape. Prve tri etape su grupne, gađaju svi članovi ekipe. Gađalo se pištoljem "Makarov", puškom AK-74, bacala se školska bomba.

"Snajperska granica”, takmičenje koje je organizovano na poligonu za obuku Vazdušno-desantne vojske Belorusije u Brestu, jedna je od 32 vojne discipline na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama.

Vojne igre se od 3. do 17. avgusta održavaju istovremeno na 21 poligonu u 10 zemalja: Rusiji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu.

Broj učesnika prelazi 5.000, svrstanih u 223 ekipe koje dolaze iz 39 zemalja iz Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter