Izvor:
17.08.2019 u 06:58
0

ZAPADNE ZEMLJE SVE VIŠE PRITISKAJU SRBIJU: Ucenjuju nas svakog dana da odustanemo od lobiranja za povlačenje priznanja!

Dok od Beograda traže da obustavi kampanju za povlačenje priznavanja nezavisnosti lažne države Kosovo, najmoćnije zapadne sile i same se u akciji agresivnog lobiranja kako države koje su već stale uz Prištinu, a sada se kolebaju, ne bi promenile stav!

Kako se saznaje, u tome prednjače SAD, Nemačka i Francuska, tačnije, sve zemlje Kvinte osim Italije. Pomenute države su pre nekoliko dana potpisale licemerno saopštenje u kojem od Srbije taže da prestane da radi ono što i sami rade – da lobira za svoje interese.

Izvori kažu da diplomatski predstavnici pomenutih država intenzivno pritiskaju zvaničnike zemalja u kojima su na službi kako ne bi preinačili odluke o priznavanju Kosova. Na meti njihovog lobiranja posebno su države Latinske Amerike, Azije, Afrike i karipskog regiona.

Beograd je oštro odgovorio na poslednje pokušaje Zapada da nas "uceni" da odustanemo od lobiranja za povlačenje kosovske nezavisnosti, a što je, po njima, preduslov da se nastavi dijalog sa Prištinom. Do sada je odluku o priznavanju povuklo 14 zemalja, a, kako je juče obelodanio šef diplomatije Ivica Dačić, to će uskoro učiniti još jedna država.

Predsednik Vučić mi je rekao da ove nedelje ne radimo ništa na tome da ne bi ispalao da se inatimo ili da to radimo zbog Kvinte. Mi imamo kontinuiranu aktivnost sa zemljama koje su priznale Kosovo ili nemaju jasan stav oko Kosova i krenuli smo od spiska koje su vlasti u Prištini dale od 116 zemalja koje priznaju Kosovo. Mi smo demontirali taj spisak i tih zemalja je ispod sto. Postoji 14 zemalja koje su povukle priznanje – rekao je Dačić.

Sledeće nedelje će, navodi, reći koja je 15. država koja će povući priznanje Kosova.

Izvor: Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter