Izvor:
18.08.2019 u 15:13
0

PRIŠTINA: Morina tvrdi da ne zna zašto mu je oduzet britanski pasoš!

Bivši pripadnik takozvane OVK Tomor Morina izjavio je da ne zna zašto su makedonske vlasti zadržale njegov britanski pasoš.

– Zadržali su mi putnu ispravu, tamo je ostao britanski pasoš. Sada čekam. Nemam ništa sa Makedonijom, to ću rešiti preko britanske ambasade u Prištini ili preko advokata u Skoplju – rekao je Morina.

On je pre tri nedelje uhapšen na graničnom prelazu Blace po interpolovoj poternici. Srbija ga tereti za ratne zločine protiv civilia na KiM u periodu od 1998. do 1999. godine.

Vrhovni sud u Severnoj Makedoniji odbio je zahtev za ekstradiciju Morine Srbiji uz obrazloženje da je on državljan Kosova, države koju Severna Makedonija priznaje i državljanin Velike Britanije, te da su dela za koji ga tereti Srbija počinjeni na teritoriji KiM.

Morina je bio deo takozvane OVK u zoni Dukadžinija i učestovao je u mnogim bitkama, ali poslednja za njega bila je bitka na Košarama, nakon ćega se preselio u Veliku Britaniju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter