Izvor:
19.08.2019 u 08:46
0

DANAS JE ZA SRBIJU VELIKA ČAST: Učešće na Paradi pobede! (FOTO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je za Srbiju velika čast što je dobla poziv od ruskog rukovodstva da Vojska Srbije učestvuje u Paradi pobede 9. maja 2020. u Moskvi i istakao da ruski predsednik i ministar odbrane Vladimir Putin i Sergej Šojgu cene doprinos Srbije u pobedi nad fašizmom.

On je rekao da je bilo vremena kada se ova zemlja odricala svoje antifašističke prošlosti pa samim tim i svoje antifašističke budućnosti.

– Na Crvenom trgu orden je dobio Stjepan Mesić, a nije odlikovan niti je bilo ijednog srpskog vojnika. Mi smo učestvovali u pobedi, nije učestvovala nikakva hrvatska država, nego su na prvom mestu učestvovali Srbi – rekao je ministar Vulin.

On je dodao da još nije odlučeno koja će jedinica Vojske Srbije i u kom broju učestvovati u Paradi pobede, ali da će "osvetlati obraz naciji".

– Vrhovni komandant će biti ponosan, država će biti ponosna. Imamo svi mi razloga da se ponosimo. Bićemo na Crvenom trgu, svrstaćemo se kao što su se i naši preci svrstali u red pobednika, u red onih koji su spasili planetu od najvećeg zla koje je ikada postojalo – od zla nacizma i fašizma. Kada budemo marširali Crvenim trgom, čitav svet će moći da vidi kakve ljude imamo, da smo dostojni svojih predaka – rekao je Vulin.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter