Izvor:
21.08.2019 u 12:04
0

RADOJIČIĆ: Cilj da Beograd bude što funkcionalniji grad!

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je cilj gradske vlasti da prestonica bude što funkcionalniji grad, a važan korak ka tome je decentralizacija koja je predviđena novim Statutom grada Beograda.

On je to rekao prilikom obilaska mesne zajednice Kaluđerica u kojoj postoji uslužni centar gde građani mogu da obave veliki broj poslova iz nadležnosti opštine, a da ne idu do zgrade opštine Grocka koja je dvadesetak kilometara udaljena od tog naselja.

Radojičić je istakao da je to pravi primer decentralizacije koja omogućava građanima da probleme rešavaju i u naselju gde žive.

U uslužnom centru u Kaluđerici postoje šalteri za urbanizam, komunalno stambene i građevinske poslove, inspekcijske poslove, poresku upravu, matičara, šalter vodovoda i kanalizacije, služba za katastar nepokretnosti, šalter republčkog fonda za zdravstveno osiguranje, šalter republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje…

– Danas sam imao zadovoljstvo da vidim kako u praksi funkcioniše primena novog statuta , kako je izvršena organizacija rada službi gradske opštine, jer je ovo dobar primer kako da građani svoja prava ostvare u mestu gde žive – rekao je gradonačelnik.

Naveo je da je cilj donošenja novog statuta da se Grad i gradske opštine približe građanima.

– Zato treba omogućiti da građani sva prava koja su u nadležnosti Grada i gradskih opština mogu da ostvare, u ovom slučaju u Kaluđerici, i da ne putuju oko 20 kilometara do opštine zbog na primer jednog papira ili dokumenta – rekao je Radojičić.

On je istakao da je to model kakav gradska vlast želi da primeni u svim prigradskim opštinama.

Cilj nam je da Beograd bude što funkcionalniji, i ovo je važan korak ka tome jer omogućavamo bolju komunikaciju uprave i građana i građanima olakšavamo svakodnevicu – dodao je Radojičić.

Predsednica opštine Grocka Živadinka Avramović zahvalila je gradonačelniku na poseti, navodeći da je ta opština među prvima uvela isturena odeljenja opštinske uprave kako bi građanima olakšala život.

Gradonačelnik je tokom posete neplanirano obišao i zdravstvenu stanicu u Kaluđerici koja, kako se uverio, funkcioniše odlično.

– Ovde sve funkcioniše kako treba, nema gužve, čisto je i pacijenti koje smo imali priliku da vidimo, vrlo su zadovoljni. Ovde postoji mamograf na kome se godišnje pregleda oko 300 žena, opšta služba, hitna služba, ginekologija, pedijatrija i uverio sam se da na svim odeljenjima sve funkcioniše kako treba, tako da sam veoma zadovoljan – rekao je Radojičić.

Istakao je da je zdravstvena stanica u Kaluđerici primer kako treba da funkcionišu i ostale zdravstvene ustanove u Beogradu.

Radojičić je istakao da su Grad Beograd i Republika Srbija u prethodnom periodu uložili ogroman novac u renoviarenje zdravstvenih objekta.

– Ministarstvo zdravlja taj deo svog posla obavlja na odličan način, a mi kao Grad Beograd dajemo svoj doprinos jer želimo da zajedno, na korist Beograđana, imamo što je moguće bolje uslove za njihovo lečenje – dodao je Radojičić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter