Izvor:
22.08.2019 u 11:55
0

PLENKOVIĆ O NAPADU NA SRBE U KNINU: Delo pojedinca, ne klima u društvu!

Premijer Hrvatske Andrej Plenković kaže da je napad na Srbe u kafiću u Kninu za najoštriju osudu, ali, ipak, ocenjuje da je reč o činu pojedinca a ne o klimi u društvu koja podstiče nasilje.
– Ja ne vidim takvu klimu. Ovo su individualna dela pojedinaca koja treba sankcionisati – rekao je Plenković.

– Ono što radimo mi kao Vlada je upravo obrnuto, smanjiti polarizaciju, smanjiti isključivost i ići protiv onih snaga koje hoće tenzije u društvu, a takvih je dosta – dodao je on, prenosi N1.hr.
Ističe da treba sankcionisati počinitelje takvih dela i da je to najbolja poruka i rešavanje problema.

– Uvek ima onih koji su devijantni. Ne daj Bože da je to pravilo, to bi bila jako zabrinjavajuća okolnost u Hrvatskoj. Zato sam rekao da manjine treba da budu deo parlamentarne većine u Hrvatskoj, da ostvaruju svoja prava. To za većinski narod nije problem, nego plus. Ako štitimo prava manjina, lakše cemo se zalagati za prava naših manjina u tim zemljama – rekao je Plenković.

Komentarisao je i to što je slika Ante Pavelića pronađena u vili bivšeg ministra uprave, Lovre Kušcevica, ocenivši da je to loše.

– Iznenadilo me to, nisam mogao da verujem – rekao je Plenković.

Grupa maskiranih napadača upala je u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, a u tuči je povređeno pet osoba, kao i jedno dete.

Nakon toga, oko 22.50 sati u mestu Ðevrske, nekoliko za sada nepoznatih osoba je verbalno, a potom i fizički, napalo vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povređen.

Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter