Izvor:
23.10.2016 u 21:34
0

AMERIČKI AMBASADOR NA KOSMETU: KFOR će otići kada Kosovo bude sposobno da se ODBRANI

Ambasador SAD-a na Kosovu Greg Delavi je izjavio je danas da će snage KFOR-a biti povučene sa Kosova kada Kosovo bude sposobno da se samo odbrani.

On je na seminaru Rose Roth Parlamentarne skupštine NATO-a u Prištini, istakao da će doći do transformacije Bezbednosnih snaga Kosova i vojske, ali da ta promena treba da obuhvati sve ustavne elemente na Kosovu.

KFOR je institucija koju mnogo poštuju, kako Albanaci, tako i kosovskih Srba. Svakako će doći vreme kada Kfor više neće biti potreban – rekao je Delavi.

Prema njegovim rečima, NATO ne treba da se povuče ako zemlja nema sposobnosti da se sama zaštiti.

Seminar Rose-Roth Parlamentarne skupštine NATO počeo je u subotu i na njemu će 21 država članica tog vojnog saveza i njegovih partnera razgovarati o perspektivi Kosova i odnosima sa Evropskom unijom i ulogom NATO u regionu.

Blic.rs
Foto: State Department

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter