Izvor:
25.10.2016 u 21:17
0

Otkriven identitet: Evo ko je visoki funkcioner MUP-a Srbije, koji je špijunirao za CIA!

Jedan od šefova Uprave kriminalističke policije tereti se da je službenicima CIA u Beogradu odavao poverljive informacije iz MUP.

Veljko Popara je visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije MUP, koji je osumnjičen da je špijunirao za CIA, ekskluzivno saznaje Kurir.

Popara se se tereti da je službenicima američke tajne službe u Beogradu odavao poverljive informacije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Saslušan je u BIA, ali nije uhapšen.

Pod prismotrom

Kako saznajemo, Poparu su razotkrili pripadnici Bezbednosno-informativne agencije i njegove kolege iz MUP.
– Praćen je već duže vreme. Sumnja se da je izveštavao ljude iz CIA uglavnom o redovnim aktivnostima iz vrha policije, a naročito iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i njegovih najbližih saradnika. To su informacije o stanju kadrova u MUP, akcijama policije i ostalim bitnim detaljima vezanim za rad ovog ministarstva – kaže naš izvor iz istrage i dodaje:
– Kad bi prikupio informacije, kako se sumnja, odavao bi ih Amerikancima, i to u direktnom kontaktu. Popara je priveden na saslušanje, koje je trajalo ceo dan, nakon čega je pušten. Takođe, ispituje se da li je imao saradnike u MUP, kao i da li je kontaktirao s nekim drugim tajnim službama u Srbiji.

Veljko Popara postao je pomoćnik načelnika UKP generala Rodoljuba Milovića u julu 2013. godine.
Popara je bio veoma blizak s Milovićem, njegova desna ruka. Godinama je jedan od visokih funkcionera u MUP. Takođe, bio je blizak s Miloradom Veljovićem, bivšim direktorom srpske policije. Poparin rođeni brat radi u Žandarmeriji, na funkciji oficira za zakonost – priča izvor Kurira.

Biće još privođenja

Naš sagovornik kaže da ovo nije kraj istrage u špijunaži u državnim institucijama.
– Moguće je da bude još privođenja, jer se sumnja da ima još visokopozicioniranih ljudi u državnim službama, ali i državljana Srbije koji rade za strane tajne službe. U poslednje vreme pojačana je aktivnost drugih obaveštajnih službi i zato su naše službe na oprezu i moraju adekvatno da reaguju – kaže on.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter