Izvor:
11.09.2019 u 10:39
0

PREDSEDNIK VUČIĆ: Saradnja sa Češkom da bude još mnogo bolja!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa predsednikom Češke Milošem Zemanom, da su dve zemlje utrostručile spoljnotrgovinsku razmenu i da će ona ove godine izositi 1,15 milijardi evra, te istakao da ta saradnja može da bude još mnogo bolja.

Vučić je rekao da mu je čast da razgovara sa Zemanom, koji je iskreni prijatelj našeg naroda i jedan od ljudi koji ima impresivnu biografiju koju bi poželeo svakom ko se bavi bilo kojim javnim poslom.

– Želim mu da još mnogo godina sačuva briljantno bistar um i reputaciju čoveka koji misli uvek svojom glavom i u interesu svoga naroda, a ne u interesu dnevne politike moćnih zemalja – kazao je Vučić.

Kaže da je razgovor sa Zemanom bio sveobuhvatan i efikasan, o bilateralnim odnosima i konrekretnim problemima.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji, Vučić kaže da je 2008. godine razmena dve zemlje iznosila 340 mililna evra, prošle godine 1,04 milijarde evra, kao i da se očekuje da ove godine bude 1,15 milijardi evra.

Češka ima jednu od najnižih stopa nezaposlenosti od 2,2 odsto, a Srbija 10,3 odsto, napomenuo je predsednik Srbije i podsetio da je naša zemlja mnogo snizila nezaposlenost prethodnih godina.

– Verujem da možemo mnogo više da uradimo, značajna je naša saradnja u oblasti iniovacija, nauke, veštačke inteligencije i robotike. Verujem da ćemo i u odbrambenoj industrji, sa Zbrojevkom i Tratrom, naći zajednickci interes za saradnju – rekao je Vučić i podsetio da će danas biti organizovan i biznis forum srpskih i čeških kompanija.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter