KOMANDANT NACIONALNE GARDE SA VULINOM: Saradnja se razvija! (FOTO)

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Herisom, koji boravi u poseti Srbiji.

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da je Vulin istakao da se saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja razvija na obostrani interes, a najbolji deo bilateralnih odnosa predstavlja vojna saradnja, koja se odvija na brojnim poljima poput zajedničkih vojnih vežbi, u oblastima sajber bezbednosti, medicine i verske službe, kao i na projektu razvoja Centra za obuku jedinica za učešće u multinacionalnim operacijama u bazi "Jug".

- Ministar Vulin je upoznao sagovornika i o aktuelnim pitanjima političko-bezbednosne situacije u regionu, sa težištem na nepromenjeni stav Republike Srbije po pitanju statusa Kosova i Metohije, uz naglasak da Srbija čini sve da se pregovori Beograda i Prištine okončaju na najbolji mogući način, uz trajno i održivo rešenje koje će celokupnom regionu doneti stabilnost i prosperitet - istaknuto je u saopštenju, u kome se dodaje i da je "ministar odbrane poručio da je transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga u tzv. Vojsku Kosova apsolutno neprihvatljiva".

Komandant Nacionalne garde Ohajo potvrdio je da je saradnja u oblasti sajber bezbednosti veoma bitna i poručio da obe strane imaju šta da nauče jedna od druge. Rekao je da je posebno zadovoljan organizacijom zajedničkih vežbi i kao primer naveo vežbu "Platinum Wolf", saopšteno je.

- General-major Heris, koji je od početka uključen u saradnju Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohajo, koja se odvija već punih 13 godina, izjavio je da su pripadnici Vojske Srbije i dalje izuzetni domaćini i profesionalci kada je u pitanju vojnički poziv - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Glas Balkana

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro