23°C

Beograd

MINISTAR RADA ZORAN ĐORĐEVIĆ U INSPEKCIJI: Zatekao 20 lica na radu "na crno"!

U vanrednom inspekcijskom nadzoru danas su ministar za rad Zoran Ðorđević i direktor Inspektorata za rad Stevan Ðurović su zatekli 20 lica na radu "na crno".

Inspekcija je obavila 49 nadzora u Smederevu i Lazarevcu u noći između subote i nedelje.

Ministar kaže da je u prethodnih 15 dana inspekcija radila pojačano i da je izvršeno 985 nadzora u drugoj i trećoj smeni tokom kojih je zatečeno 20 neregistrovanih subjekata i 362 lica na radu "na crno" među kojima je bilo i stranih državljana bez radne dozvole u Srbiji.

- Opsežnim inspekcijskim nadzorima trudićemo se da iskorenimo rad na crno, suzbijemo sivu ekonomiju i omogućimo pozitivniju klimu za poslodavce koji rade u skladu sa zakonom, ali i omogućimo radnicima sva prava koja im pripadaju - rekao je Ðorđević.

Ðurović je objasnio da inspektori vrše nadzore po sistemu rotacije i dodao da se kod vanrednih nadzora ne zna ko će gde vršiti nadzor što smanjuje mogućnost za malverzacije.

- Inspekcija rada je u prethodnom periodu postigla odlične rezultate. Svi koji ne rade u skladu sa zakonom dobiće maksimalne kazne - poručio je Ðurović.

Ovakva praksa biće nastavljena i u narednom periodu sa ciljem suzbijanja sive ekonomije, navedeno je saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar