KOSOVO: Pojačana bezbednost zbog održavanja prevremenih parlamentarnih izbora!

 

Kosovska policija utvrdila je operativni plan za kontrolu bezbednosti tokom održavanja prevremenih parlamentarnih izbora, 6 oktobra.

Operativni plan je, kako prenosi Koha, utvrđen na sastanku direktora policije i saradnika, a Rašit Kalaj je tom prilikom rekao da je stvaranje bezbednosne klime za sve građane, kao i održavanje reda, mira i javne bezbednosti pre, tokom i posle izbornog procesa, glavna briga policije.

Operativni plan predviđa sprovođenje policijskih aktivnosti u nekoliko faza, između ostalog, u predizbonom procesu i angažovanju i obezbeđivanju bezbednosti u ključnoj fazi izbornog dana kao dana "D", kao i perioda nakon izbora, koji predviđa transport izbornog materijala.

„Kosovska policija će angažovati dovoljan broj policajaca različitog profila, koji pripadaju različitim jedinicama unutar kosovske policije, a preduzete su i dodatne mere imenovanjem policijskih koordinatora pri CIK-u i drugim relevantnim institucijama", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je navodi se, bilo reči i o pokretanju i procesuiranju bilo kojeg krivičnog dela protiv glasačkog prava i preduzimanja svih proceduralnih / krivičnih mera protiv svakog ko krši zakone koji regulišu / sankcionišu nezakonita dela protiv slobodnih izbora i demokratski, u uskoj koordinaciji i saradnji sa tužilaštvom na osnovu akcionih planova i prethodnih sporazuma zasnovanih na zakonu.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto. arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro