Izvor:
24.09.2019 u 08:07
0

MICOTAKIS VUČIĆU: Grčka neće promeniti svoj stav kada je u pitanju priznanje samoproglašenje države Kosovo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednikom Vlade Grčke Kirjakosom Micotakisom, koji je rekao da Grčka neće promeniti svoj stav kada je u pitanju priznanje samoproglašene države Kosovo.

Vučić i Micotakis su sinoć razgovarali o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić je zamolio premijera Micotakisa da Grčka ne menja svoj stav o nepriznavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova, istakavši da je to za Srbiju od presudnog značaja, navedeno je u saopštenju.

Premijer Micotakis je istakao da Grčka podržava dijalog, ali da smatra da mu jednostrani potezi ne doprinose, kao i da Grčka neće promeniti svoj stav kada je u pitanju priznanje samoproglašene države Kosovo, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije je istakao da srpski i grčki narod vezuje iskreno prijateljstvo, naglasivši da je neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje.

On je zahvalio Grčkoj za podršku koju pruža Srbiji na evropskom putu, kao i na podršci dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je upoznao premijera Micotakisa sa problemima koji su nastali nakon odluke Prištine da uvede takse na uvoz robe iz Srbije.

Predsednika Srbije je čestitao premijeru Micotakisu pobedu na izborima i izrazio nadu da će uspeti da sprovede ambicioznu agendu koju je postavio pred svoju Vladu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter