19°C

Beograd

LIDER POKRETA "SAMOOPREDELJENJE" ALJBIN KURTI TVRDI: Demokratski savez Kosova načelno pristao na koaliciju!

Kandidat Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je u sredu uveče da se Demokratski savez Kosova (DSK), Ise Mustafe načelno složio da formiraju zajedničku postizbornu koaliciju.

O tome će, potvrdio je, razgovarati danas.

- U principu su se složili da uđu u koaliciju sa nama. Na sastanku sa Mustafom i kandidatkinjom za premjera DSK, Vjosom Osmani, razgovaraćemo Besnik Besljimi i ja - rekao je Kurti, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Kurti je kazao da na tom sastanku neće biti reči o sastavu vlade, jer je, prema njegovim rečima, kosovski ustavni sud bio jasan kada je saopštio da je pitanje formiranje vlade u nadležnosti pobedničke stranke.

Ili će, kazao je lider Samoopredeljenja, njegova stranka formirati vladu ili će se ići ponovo na izbore.

Uveren je da sa DSK-om neće biti teškoće u pregovorima, te podsetio da su, dok su obe stranke bile u opoziciji tokom proteklih godinu i po dana, imali veoma dobru saradnju.

- A sada kada imate i potvrdu građana ta saradnja je i obavezna i racionalna - rekao je lider Samoopredeljenja i dodao da će razgovore sa DSK-om početi o programima i projektima, pa tek onda o odgovornosti i pozicijama.
Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar