Izvor:
10.10.2019 u 07:58
0

IMENOVANJE RIČARDA GRENELA: „Brisel je smanjio svoju ulogu!“ (FOTO)

U više navrata smo naglašavali da, pre svega, treba analizirati stav SAD o Kosovu i pregovorima. Zasad ne vidimo u tom stavu promene koje bi davale bolju šansu za dijalog. Specijalni izaslanici i njihovo imenovanje su samo spoljni atributi.

Ovako je Aleksandar Bocan-Harcenko, ruski ambasador u Beogradu, prokomentarisao, odluku predsednika SAD Donalda Trampa da imenuje Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine.

Na pitanja da li se ovim poslednjim potezom Bele kuće umanjuje uloga EU u procesu pregovora, da li će i zvanična Moskva imenovati specijalnog izaslanika za dijalog, i ko bi to mogao biti, ambasador Bocan-Harcenko kaže:

– Što se tiče EU, Brisel je sam smanjio svoju ulogu, dozvolivši Prištini da blokira ranije postignute sporazume, da uvede takse, da nekažnjeno ucini sve za podrivanje i stagnaciju dijaloga. Ako postoji želja za obnavljanjem dijaloga, treba uzimati u obzir izvesne, opravdane zahteve Beograda. To je pitanje koje iziskuje prvorazrednu pažnju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/prnt/@NovinarR

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter