Izvor:
14.10.2019 u 17:19
0

DAČIĆ PRIMIO DELEGACIJU KP KINE: Kina izrasla u našeg najrespektabilnijeg partnera i jednog od najvećih branitelja mira u svetu!

Predsednik SPS-a Ivica Dačić primio je delegaciju KP Kine na čelu sa Jang Sijaoduom, članom Politbiroa i Sekreterijata Centralnog komiteta KP Kine i predsednika Nacionalne komisije za nadzor NR Kine.

Dačić je podsetio da saradnja između KP Kine i SPS traje više decenija, početkom 21. veka ta je saradnja otvorila vrata za unapređenje međudržavnih odnosa, a Kina je izrasla u našeg najrespektabilnijeg partnera i jednog od najvećih branitelja mira u svetu.

On je izrazio zadovoljstvo redovnom praksom političkih konsultacija između dve partije, uz očekivanje da će one dati novi podsticaj daljem razvoju svestrane međupartijske i međudržavne saradnje.

SPS podržava Kinu i njen teritorijalni integritet, kao što i KP Kine podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije – i na tome smo joj zahvalni, rekao je lider socijalista.

Jang Sijaodu je ocenio da su SPS i KP tradicionalni prijatelji i da je naše priteljstvo čelično i izdržalo je mnoga iskušenja da bi se danas razvilo u strateško partnerstvo.

Srbija igra vodeću ulogu u regionu, a SPS predstavlja važnu snagu na političkoj sceni Srbije. Zahvaljujemo SPS na podršci za politiku jedne Kine, kao i za učešće u izgradnji projekta Pojasa i puta. Radujemo se evropskom putu Srbije i verujemo da će vaša zemlja postići još bolje rezultate. Mi u Kini imamo izreku: Ako se nešto dobro desi našim prijateljima, mi delimo istu radost – rekao je Jang.

Sekretar sekreterijata KP Kine je pozvao delegaciju SPS-a na čelu sa predsednikom Ivicom Dačićem da što pre poseti Kinu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter