Izvor:
01.11.2016 u 17:58
0

Dodik u diplomatskoj ofanzivi: Predsednik Srpske u poseti svetskoj supersili!

Sa guvernerom kineske pokrajine Sičuan Dodik će razgovarati o partnerstvu ove pokrajine i Republike Srpske, a u Pekingu će, sa internacionalnim sekretarom Komunističke partije Kine, potpisati sporazum o saradnji i partnerstvu SNSD-a i te partije, što predstavlja dodatni podsticaj dobroj saradnji kineske države i kineskih kompanija sa Republikom Srpskom.

Dodik je najavio i susrete sa predstavnicima kompanija koje su zainteresovane da ulažu u Srpsku.

Inače, prijestonica provincije Sičuan, Čengdu, nalazi se na čelu liste svjetskih gradova koji se najbrže razvijaju, zbog čega je uzor stručnjacima za urbanizaciju. Ima 12 miliona stanovnika, poznatiji je kao "Ajped Siti", po fabrici za sklapanje "Eplovog" tablet računara, i jedan je od vodećih ekonomskih centara Kine.

U ovom megapolisu nalaze se predstavništva svjetskih koncerna iz domena informacijskih tehnologija, farmaceutske industrije i drugih ogranaka visoke tehnologije. Smještena su u staklenim palatama u "Saut parku", na južnom obodu metropole, koji izgleda kao grad budućnosti.

Kineski privredni rast se tokom proteklih 15 godina kretao oko 10 odsto, dok je u Čengduu rast iznad prosjeka zemlje. Džoel Kotkin, koji sastavlja "Forbsovu" listu gradova koji će u budućnosti najbrže rasti, stavio ga je na prvo mjesto, kao grad koji ima izuzetne mogućnosti da industriju spaja sa održivim urbanističkim razvojem i komunalnom strukturom.

RTRS
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter