Izvor:
17.10.2019 u 12:14
0

DA LI ĆE ERDOGAN ODOLETI PRITISCIMA? Pens i Pompeo doputovali u Tursku!

Američki potpredsedik i državni sekretar, Majk Pens i Majk Pompeo, doputovali su danas u Tursku sa misijom da ubede Ankaru da obustavi ofanzivu protiv kurdskih boraca na severoistoku Sirije.

Pens i Pompeo će se u Ankari sastati sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Oni će upozoriti Erdogana da će Vašington pojačati ekonomske sankcije ukoliko se nastavi ofanziva protiv kurdskih boraca.

Erdogan je ranije poručio da će pristati na prekid vatre samo u slučaju ako kurdske snage napuste ključne pozicije u Siriji.

Američki zvaničnici priznaju da su male šanse da dođe do neodložnog obustavljanja ofanzive.

Tramp je kritikovan da je napustio kurdske borce koji su bili glavni partneri Vašingtona u borbi protiv Islamske države jer je naložio povlačenje američkih snaga sa granice kada je Turska pokrenula ofanzivu 9. oktobra.

Američki predsednik je, međutim, branio svoju odluku, nazivajući je "strateški brilijantnom".

Tramp je rekao da se nada da će Pens imati uspešan sastank u Ankari.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/CNN International

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter